MENU I

OBIAD:

rosół z marchewką i pietruszką

 

kurczak w potrawce z ryżem i białym sosem

de volaille

kotlet litewski

zrazy po staropolsku

stek z cebulką lub pieczeń z karkówki

kasztany

ziemniaki z koperkiem

warzywa blanszowane: marchewka, kalafior

zestaw surówek

 

KAWA, herbata

patera różnorodnych ciast

 

ZIMNE ZAKĄSKI:

pstrąg w galarecie

łosoś w zalewie słodko- winnej

carpaccio wołowe z kaparami i parmezanem

łosoś wędzony podany z jajkiem i cytryną

pierś faszerowana z indyka w galarecie

półmisek wędlin

grzybki, ogórki- marynowane

sałatka grecka z sosem winegret

sałatka ..............

pieczywo, masło

 

KOLACJA:

barszcz czerwony

roladki faszerowane z boczkiem

szaszłyki drobiowe lub pałki faszerowane z kurczaka

 

TORT WESELNY- dodatkowa opłata

kawa

 

DANIE SERWOWANE PO PÓŁNOCY:

bogracz z kluseczkami

lub żurek na białek kiełbaskie podany z ciepłą bułeczką- jedna zupa do wyboru

 

Koszt menu na jedną osobę wynosi 150,- zł 

 

 

 

 

 

 

MENU II

DRINK POWITALNY:

lapmka wina musującego

 

OBIAD:

rosół z marchewką i pietruszką

kurczak w potrawce w towarzystwie sypkiego ryżu i białego sosu

de volaille

kotlet litewski

zrazy po staropolsku

stek z cebulką lub pieczeń z karkówki

kasztany

ziemniaki z koperkiem

warzywa blanszowane- marchewka, fasolka, kalafior

bukiet surówek

 

DESER:

puchar lodów z owocami i bitą śmietaną

kawa, herbata

ciasto- różne rodzaje

 

ZIMNE ZAKĄSKI:

pstrąg w galarecie

łosoś w zalewie słodko- winnej

carpaccio wołowe z kaparami i parmezanem

wędzony łosoś podany z jajkiem i cytryną( lub pstrąg wędzony)

pierś faszerowana z indyka w galarecie

tatar wołowy z jajkiem przepiórczym

półmisek wędlin ( kabanosy, salami, wędzonka, pomidor , ogórek)

sałatka z kurczakiem, orzechami.....

sałatka grecka

ogórki, grzybki- marynowane

pieczywo kolorowe, masło

 

CIEPŁA PRZEKĄSKA:

INDYK I UDZIEC WIEPRZOWY- serwowany przez kucharza- podany z sosem

żurawinowym i chrzanowym

 

KOLACJA:

barszcz czerwony

roladki faszerowane z boczkiem

szaszłyki drobiowe (lub pałki faszerowane)

sola podana w sosie koperkowym lub krewetkowym

 

TORT WESELNY- dodatkowa opłata

kawa

 

DANIE SERWOWANE PO PÓŁNOCY:

bogracz z kluseczkami

lub żurek na białej kiełbasie podany z ciepłymi bułeczkami

 

OWOCE

 

KOSZT MENU NA JEDNĄ OSOBĘ WYNOSI 180,-zł 

 

 

MENU III

 

DRINK POWITALNY

lampka wina musującego

 

OBIAD:

 

rosół z marchewką i piertuszką

kurczak w potrawce w towarzystwie sypkiego ryżu i białego sosu

de volaille

kaczka (pierś, udko ) + sos pomarańczowy

kotlet litewski

zrazy po staropolsku

kasztany

ziemniaki z koperkiem

frytki

brokuł blanszowany z sosem serowym

marchewka blanszowana z masłem i bułką tartą 

bukiet surówek sezonowych

 

DESER:

deser waniliowy z musem owocowym

kawa, herbata

patera różnorodnych ciast

 

ZIMNE ZAKĄSKI:


pstrąg w galarecie

łosoś w zalewie słodko- winnej

carpaccio wołowe z kaparami i parmezanem

łosoś wędzony z cytryną

tatar wołowy z jajkiem przepiórczym

półmisek przekąskowy ( kabanosy, salami, wędzonka, pomidor, ogórek)

sałatka grecka

sałatka gyros

ogórki, grzybki- marynowane

pieczywo kolorowe, masło

 

CIEPŁA PRZEKĄSKA:


INDYK I UDZIEC WIEPRZOWY- serwowany przez kucharza - podany z sosem

żurawinowym i chrzanowym

 

KOLACJA:

 

barszcz czerwony

polędwiczki wieprzowe w sosie pieczeniowym podane z kluskami śląskimi 

kotlet jezioro

szszłyk drobiowy + stek z cebulką

 

TORT WESELNY + kawa

 

DANIE SERWOWANE PO PÓŁNOCY:

bogracz z kluseczkami lub żurek na białej kiełbasie

 

OWOCE- świeże sezonowe

 

KOSZT PRZEDSTAWIONEGO MENU WYNOSI 200,- zł NA OSOBĘ.



Copyright © Gościniec Kaszubski Kartuzy. Wszystkie prawa zastrzeżone. Projekt 1-net. Wykonanie Visit Hotels PL